Kurator 2014 - John Kørner

 

Holbæk Art startede op i 2014 med den anerkendte danske kunstner John Kørner som kurator. 

Da John Kørner fik præsenteret projektet, stod det hurtigt klart for ham, at Holbæk Art havde noget helt særligt at byde på, og han indtrådte med glæde i rollen som kurator:

”Jeg blev faktisk lidt grebet af den gode idé, der ligger bag Holbæk Art, da jeg første gang blev præsenteret for projektet: at opbygge et antal blivende kunstværker i byrummet, at få kunsten ud i byen, væk fra gallerier, atelierer og offentlige museer.”

John Kørner påtog sig ansvaret for at håndplukke kunstnere til at deltage i Holbæk Art ud fra sit eget faglige netværk og erfaringer med de forskellige kunstneres arbejde. Det blev til i alt 13 kunstnere inklusiv ham selv, og de spænder bredt i deres kunstneriske udtryk.

John Kørner udtaler følgende om sin rolle som Holbæk Arts kurator: 

“Som inviteret kurator af Holbæk Art 2014, finder jeg “Kunstmuseet” særlig interessant, af flere forskellige grunde. Den lokale forankring, som ligger til grund for Kunstmuseet, er meget afgørende. At skabe et udendørs kunstmuseum, åbent 24 timer, i kraft af Holbæks gavle, mure, og andre tilgængelige vægge, som kan gi’ rum, er en adeles udmærket idé om, at skabe en social orienteret oplevelse mellem offentlig kunst og publikum. Det er interessant at finde kunstnere og med dem kunstværker, som kan bidrage til kunstmuseet. Det mest udfordrerende, som offentlig kunst oftest er, at skabe en sammensætning af værker, som kan give en oplevelse af sammenhæng, et forløb. En række værker, som meget gerne må understøtte ideen om et udendørs Kunstmuseum og især repræsentere samtidskunsten bedst muligt med det’s kvaliteter.”